Tanıtım ve Kültür Daire Başkanlığına bağlı olarak görev yapan Kültürel ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü, sosyal yaşama aktif bir şekilde katılmalarını sağlayarak öğrencilerin kaliteli bir üniversite yaşamı sürmelerine destek olmayı; bilginin üretilmesine, paylaşılmasına ve toplum yararına kullanılmasına hizmet eden gençler yetiştirmeyi amaç edinir. Bu gençlerin insani değerlere sahip, toplumsal sorunlara duyarlı, toplumun her kesimine yararlı olmak için çevreleri ile yakın ilişki içinde bulunan, hoşgörülü, girişimci ve üretken gençler olarak yetişmelerine hizmet eder. Bu amaçlar çerçevesinde, öğrencileri, ilgi alanlarına yönelik, ders dışı zamanlarını değerlendirecekleri, yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere teşvik eder. Engelli öğrenciler dahil tüm öğrencilerin rahat, keyifli ve engelsiz bir üniversite hayatı yaşamaları için çalışarak onları, istihdam edilebilirliklerini kolaylaştıracak yetkinlik ve becerilerle donatmayı hedefler. Kariyer planlamaları konusunda üniversite öğrencilerine destek olur.

Kültürel ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü, Tanıtım ve Kültür Daire Başkanlığına bağlı olarak görev yapmaktadır.  Kültürel ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğünün organizasyon şemasında, Öğrenci Toplulukları, Engelli Öğrenci Birimi ve Kariyer Planlama Birimi yer almaktadır.