Kişisel Gelişim ve Kariyer Günleri, “Psikolog Olma Yolunda Kariyer Haritası”

“Büyük Düş’ün, Gerçek Olsun” temasıyla gerçekleştirilen Kişisel Gelişim ve Kariyer Günleri’nin son oturumu olan “Psikolog Olma Yolunda Kariyer Haritası” etkinliği 26 Mart 2021 Cuma günü saat 17.00’da düzenlendi. Oturumumuzun konuğu Madalyon Psikiyatri Merkezi’nden Psikolog ve İnsan Kaynakları Uzmanı Başak Günel Dumanlı oldu. Başta Psikoloji bölümü öğrencilerimiz olmak üzere alanla ilgili katılımcılarımız tarafından büyük ilgi gören konferansta Dumanlı, psikolog olmak ve Madalyon Kliniğin işe alım politikaları konularında katılımcılar ile bilgi paylaşırken aynı zamanda bir insan kaynakları profesyonelinin gözünden psikolog istihdam ederken aradıkları özellikler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dumanlı psikolog adaylarına “Öncelikle kamuda mı, özel sektörde mi çalışmak istediğinize karar verin. Deneyim kazanmak zorundasınız. Ne kadar danışan görürseniz sizin için o kadar avantaj olacaktır. İlk başta alacağınız ücreti düşük bulmadan; deneyim kazanmaya önem vermelisiniz” tavsiyelerinde bulundu. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun senaryosunu yazdığı popüler dizilere de değinen Dumanlı “Bu sayede insanların hayatlarına dokunduk. İnsanlar eskiden psikoloğa gitmekten çekinirken; dizilerden etkilenerek artık daha rahat terapi almaya başladılar. Sektöre olumlu yönde katkı sağladık” dedi. Etkinliğimize ilgi gösteren 464 katılımcımıza teşekkür ederiz.