Kişisel Gelişim ve Kariyer Günleri, “Kazanan Taraf Olmak-Mülakatlardan Başarıyla Ayrılmanın Sırrı”

Kişisel Gelişim ve Kariyer Günleri’nin 24 Mart 2021 Çarşamba günkü oturumlarının sonuncusu saat 17.00’de gerçekleştirilen ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Can Cansu’nun konuk olduğu “Kazanan Taraf Olmak-Mülakatlardan Başarıyla Ayrılmanın Sırrı” konferansıydı. “Binlerce üniversite mezunu arasında fark edilmek için kendimizi iyi anlayıp iş mülakatlarında iyi anlatabilmemiz lazım” diyen Cansu, gençlere öğrencilik yıllarında olabildiğince staj yapmalarını ve o şirket içinde vazgeçilmez bir personel olmaya çalışmalarını tavsiye etti. MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş.’de Otobüs Satış Grup Müdürü olarak görev yapan Cansu “Ne kadar çok iş mülakatına katılırsanız; heyecanınız o kadar azalır. Kendinizi daha iyi ifade edebilecek konuma gelirsiniz” sözleriyle iş mülakatlara katılmanın önemine değindi. İşveren bakış açısı ile ilgili de bilgi veren Cansu “Üniversitenizde bölüm birincisi iseniz şanslınız. Fakat diğer üniversitelerinde bölüm birincilerinin katılacağı iş mülakatında sizin de şansa ihtiyacınız olacak” sözleriyle profesyonel iş yaşamında kişisel gelişime büyük önem verildiğini vurguladı. Etkinliğimize ilgi gösteren 359 katılımcımıza teşekkür ederiz.