Kişisel Gelişim ve Kariyer Günleri, “Değişen Dünyada Mühendislik ve Mimarlık”

“Büyük Düş’ün, Gerçek Olsun” temalı Kişisel Gelişim ve Kariyer Günleri’nin son günü olan 26 Mart 2021 Cuma günkü oturumlarının ikincisi saat 13.00’da gerçekleştirildi. “Değişen Dünyada Mühendislik ve Mimarlık” adlı konferansta Exa Group Proje Yöneticisi, Bros Mimarlık Uygulama&Danışmanlık CEO’su, Mühendislik Mimarı Ali Kardeş Çankaya Üniversitemizin konuğu oldu. 64 ülkede iş deneyimi olan ve 6 yabancı dil konuşan Ali Kardeş “Almanya’da üniversitede okurken inşaatlardaki çalışıp pratik yapıyordum. Mühendis olduğumda daha önce şantiye tecrübem olduğu için bir işin ne kadar zamanda yapıldığını biliyor olmam bana avantaj sağladı” sözleriyle tecrübe ve deneyimin önemini vurguladı. Ali Kardeş Ukrayna Shecvchenko Stadyumunu 32 günde bitirdiğini bilen bir katılımcıya kitap hediye etti. İnsani yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Ali Kardeş’in “Unicef ile çalışmak için savaş bölgesine gittim. Mimarlık, Mühendislik sadece zengin insanlara hizmet vermek demek değildir. Savaşta evi yıkılan, okulu yıkılan insanların evlerini, okullarını yaptım. Muhteşem bir manevi tatmindi” sözleri duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Etkinliğimize ilgi gösteren 454 katılımcımıza teşekkür ederiz.